Fiskeredskap

fiskekrokSka man ut och fiska krävs som bekant en del redskap och dylikt ifall man vill komma hem med någon fisk. Lite beroende på var och hur man ska fiska så kan faktiskt utrustningen se ut på lite olika sätt. Ska man exempelvis ägna sig åt havsfiske krävs en viss typ av spö och annan utrustning, ska man ägna sig åt jerk- eller spinnfiske krävs en speciella grejer för detta ändamål och ska man meta krävs viss utrustning för det.

Något som krävs oavsett vilken typ av fiske man tänkt ägna sig åt är någon form av spö om man inte enbart ska fiska med lina. Ett bra tips om man är nybörjare är att köpa någon form av helt set med spö, lina och eventuell rulle. Det går att hitta spöset från strax under tusenlappen och uppåt.

En annan sak som också behövs är någon form av bete, som finns i hur många varianter som helst. Även här kan ett bra tips vara att köpa någon form av helt set eller kit med lite olika beten att välja mellan.

Övrigt som också kan vara bra att ha med på fisketuren är exempelvis extra lina och andra tillbehör håv samt bra kläder. Framför allt om man tänkt sig stå ute i vattnet och fiska är det viktigt med kläder och utrustning som håller tätt.