Förberedelser inför jakten

shutterstock_319016468

Inför jakt är det viktigt med förberedelser. Det kan handla om att sätta upp ett viltskydd, köpa nya kläder, kontrollera utrustningen eller packa ryggsäcken. Något som också kan vara bra att göra inför jakten är att se om områdena du ämnar att jaga i har mycket djur. För att ta reda på detta kan du sätta ut viltkameror runtomkring området.

Använda kameror

Genom att sätta ut kameror slipper du själv sitta och vänta i timmar. Det finns mängder av olika varianter av viltkameror. Vissa kameror tar bra bilder i dagsljus men fungerar sämre på natten. Andra viltkameror lyser upp djuren med ett infrarött ljus. Detta är väldigt bra eftersom du snabbt ser vilka djur som är mer aktiva på natten. Eftersom du kanske inte vill sitta ute i skogen hur länge som helst kan du köpa kameror med MMS-funktion. Dessa kameror placerar du ut i naturen, sedan kan du åka hem. När kameran fotat något intressant får du en bild i form av ett MMS till din egen mobiltelefon.

Vissa av viltkamerorna har även funktioner som filmar. Detta är perfekt för dig som gillar foto och film. Kamerorna är givetvis vattentäta, så att de fungerar i väder och vind. Högkvalitativa kameror hittar du hos cyberphoto.se. Här finns även annan bra kamerautrustning, som ryggsäckar, objektiv och minneskort. Om du vill kunna ha koll på vilka djur som rör sig i ett större område kan du satsa på en drönare. Dessa framtidskameror fungerar ungefär som en fjärrstyrd helikopter, fast med en kamera.

Kläder och skor

En annan viktig förberedelse inför jakten är dina kläder. Eftersom jakten kan hålla på i flera timmar behöver du ha bekväma kläder som håller dig varm. Det är såklart inte ovanligt att himlen öppnar sig i en rejäl regnskur. Då är det också viktigt att kläderna är vattentäta. Att jaga innebär inte bara att man sitter still, ofta behöver du dessutom vandra i skogen. Med ett par rejäla och bekväma kängor håller sig fötterna torra under hela jakten.