Köpa kamera till nästa jakt

Lugnet som infinner sig under de stunder man sitter på pass ger dig som jägare tillfällen att se och uppleva naturen på nära håll. Vackra växter som vajar i vinden, djur som smyger förbi eller kanske till och med molnformationer som liknar älgen du passar på.

I skog och mark kommer fototillfällen som på rad. Mobiltelefonen kan förvisso ta bilder som ämnar sig för inramning, men att använda sig utav en riktig kamera när tillfället ges, överträffar vilken mobil som helst. För den som tänker använda sig utav en kamera ute i naturen är det bra att tänka på hur pass tålig den faktiskt är. Det finns stor risk att den kommer bli våt och utsättas för stötar, så att välja en som tål detta eller ett extra skydd att fästa över för ökad tålighet, är att föredra.

Du hittar bra utbud utav butiker med kameror ämnade för aktiv fritid online. En actionkamera kan vara ett bra alternativ för jägaren som vill föreviga jakten. Med olika fästen och stativ, kan kameran sättas fast på geväret, en hjälm, med rem eller sättas på stativ till exempel. Den kompakta kameran kan även den fästas på liknande sätt och de flesta kameror kan idag både ta stillbilder liksom filma. Bra att tänka på vid köp är att bildkvalitén är hög, så att filmer och bilder på fågel i toppen på ett träd, faktiskt syns som en fågel i toppen och inte enbart blå himmel.

Något att tänka på innan jaktturen, är att öva och ta bilder, för att veta hur kameran faktiskt fungerar. Det skulle ju vara enormt tråkigt att stå där med tolvtaggaren på perfekt fotoavstånd och du missar det optimala fototillfället på grund av strul med kameran. Nu kanske du inte ska fota villebrådet du jagar, men det finns ju gott om djur i skog och mark och det kanske inte är älgen som står på agendan. Som jägare kommer du nära naturen på ett sätt som ger dig möjligheten att ta dom där bilderna med det lilla extra.

Tänker du satsa på en systemkamera är skyddet av yttersta vikt. Kamerorna är inte enbart dyra utan oftast väldigt känsliga. Tar du med dig den kameran på jakten är det klokt att bära med ett stativ för att kunna stabilisera kameran vid fotografering till exempel. En systemkamera i rätta händer, kan ge fantastiska bilder. Nackdelen är att den är något skrymmande och dessutom väger den lite och kan bli jobbig att bära.