Laga mat ute på dina jakt eller fisketurer

Det är alltid härligt att dra ut på en jakt- eller fisketur även när du inte har någon jaktlycka och nappen uteblir. Du får njuta av den vackra, friska naturen och lugnet runt omkring dig. Däremot är det nödvändigt att äta när du är ute på längre turer. Visst är det vid torra perioder lätt att samla ihop kvist och gammalt granris att enkelt göra upp en eld med. Men skulle det vara blött är det svårare att få fart på elden och då kan exempelvis ett stormkök vara behändigt.

Lättlagat & gott

Med ett bra stormkök kan du laga mat i alla väderlekar, under milda som extrema förhållanden. Du behöver bara ta med T-röd och tändstickor eller en stormtändare för att vara redo. Sedan har du ett femstjärnigt utomhuskök med alla finesser.

Skulle du inte få något byte att laga till så kan du alltid köpa till exempel frystorkad mat att tillaga med stormköket. Du kan även använda utomhusköket till att koka en kopp varmt kaffe eller choklad under en kylig jaktkväll.

Det finns många varianter av hållbara utekök att välja mellan. Du kan hitta något på nätet om du inte redan har ett hemma. Om du ska ut med ett större gäng då kanske en bärbar fältgryta passar bättre.