Svenska fiskevatten

Med en kuststräcka som är 2 400 km lång samt tusentals sjöar och andra vattendrag är Sverige på många sätt idealiskt för fiske. Här tänkte vi titta lite närmare på några av Sveriges fiskevatten och vad man kan hitta i dessa.

Längst i söder finns mycket fisk att fånga. I Öresund hittar man bland annat horngädda, torsk och makrill. På andra sidan Skåne i Östersjön hittar man bland annat lax och öring.

Västkusten hör till ett av Sveriges absolut bästa fiskevatten med över olika 100 arter att tillgå. Vill man ha ätbara fiskar är det kanske framför allt torsk, sej och makrill som gäller. För finsmakaren går det även bra att på Västkusten fiska hummer.
Letar man efter bra insjöfiske bör man bege sig till Vättern som inhyser inte mindre än 31 olika fiskarter, bland annat gädda, röding och insjölax.

De norra delarna av landet passar sig mycket bra för fiske, speciellt eftersom man också får en härlig naturupplevelse på köpet. I de klara och kalla fjällsjöarna hittar man arter som inte finns längre söderut, bland annat i form av fjällröding som trivs mycket bra i det kalla vattnet.